Låt kyrkklockorna i Bjuråker-Norrbo församling dåna dygnet runt!

681 nynazister kan inte ställa till med så mycket att det motiverar klockringning. Det ger dem bara oförtjänt uppmärksamhet. Värre är det sluttande planet i det etablerade samhälle med massaborter och genetisk utrensning av barn med Downs syndrom. Vad innebär detta mentalhygieniskt på sikt? Kanske kyrkklockorna borde dåna dygnet runt som Denna bloggare föreslår.

Tankar i natten

Det har de senaste tiden diskuterats en hel del om ringandet i kyrkklockor i samband med demonstrationer av Svenskarnas parti. Ringandet i kyrkklockorna skall, enligt många, vara ett återupplivande av en gammal kyrklig tradition. Efter vad jag förstår så är påståendet falskt. Kyrkklockor har inte, historiskt, använts för att varna. Det är en myt av samma klass, som myten att midsommarstången skulle vara en rest från förkristen tid. Stången kom som så många andra av våra ”äktsvenska” traditioner från Tyskland. Möjligen på 1800-talet. En del av kommentarerna kring klockringningen i Visby under Almedalsveckan blir smått patetiska, när det påstås domprost Hermansson är modig, när han låter kyrkklockorna ringa vid ett möte anordnad av Svenskarnas parti. Vari modet består, är det ingen som förklarar.

Så här tänkte jag, tills jag läste en ironisk kommentar av min gode vän Andreas Holmberg, vars åsikter jag har stor respekt för. Andreas skrev kommentaren till en…

Visa originalinlägg 526 fler ord

Detta inlägg publicerades i Church, Samhälle och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Låt kyrkklockorna i Bjuråker-Norrbo församling dåna dygnet runt!

 1. Agnes skriver:

  Angående människosyn så har jag länge undrat över varför kvinnor alltid haft en underordnad roll inom kyrkan och övriga samhälle. Kan tyckas provocerande men jag tror att kvinnor har en mycket starkare roll, given av Gud själv. http://regentags.wordpress.com/2014/06/28/kvinnorna-var-mer-trogna-jesus-an-mannen/

 2. Anneli Magnusson skriver:

  Det borde kanske inte bara tänkas i natten, utan även kontrolleras källor. Den som är intresserad av traditioner som Midsommar rekommenderas att besöka Nordiska museets hemsida http://www.nordiskamuseet.se/aretsdagar/midsommarafton. Där framkommer att det är sannolikt att midsommarfirandet som så många andra högtider har förkristna rötter. Som bonus så stammar det engelska ordet för påsk alltså easter från en hednisk gudinna http://en.wikipedia.org/wiki/%C4%92ostre

  Kyrkklockor har visst använts för att varna för fara, de var ju det enda sättet att snabbt kommunicera med sockenbor som bodde på avstånd, inte minst under Andra Världskriget, http://en.wikipedia.org/wiki/Church_bell. och http://www.ringbell.co.uk/info/warbells.htm

  Sammanblandningen av kyrkkockor, nazister och aborter orkar jag inte ens försöka få någon reda i. Men ska man ändå röra ihop saker så föreslår jag varningsringning för katolska präster som förgriper sig på barn eller säljer barn till ogifta mödrar eller fattiga föräldrar. http://annelimagnusson.wordpress.com/2014/06/27/mer-om-katolska-kyrkans-handel-med-barn/
  Anneli

 3. Pingback: Gnällande gubbar i kristenhetens historia | Annelis blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s