Du sköna nya värld: Belgien tillåter att döda sina barn.

Nu går det fort utför på det sluttande planet. Abort kallas ibland brutalt för legalt barnamord, men nu får uttrycket en helt realistisk innebörd då Belgiens parlament antar en lag som gör det möjligt att ta barn av daga. Barn som lider av svåra, obotliga sjukdomar skall kunna erbjudas hjälp av vårdpersonal att ta sitt liv.

Hjärnan är fullt utvecklad först i 25-årsåldern, och att de flesta länder har en myndighetsålder på 18 år just föranlett av kunskapen om detta och att förutsättningarna att fatta självständiga livsavgörande beslut är mycket annorlunda för ett barn än en vuxen. Barn är i beroendeställning och känsliga för vuxnas påverkan och vuxnas egen ångest. Och vad händer när föräldrarna är oense? Många komplexa beslutsituationer kan tänkas uppstå då man öppnar för något sådant.

Nu krävs bara kung Filips underskrift för att lagen skall verkställas, men det är en formsak eftersom kungen inte förväntas ha några egna synpunkter på demokratiskt fattade beslut. Man hoppas att han ändå vägrar att underteckna beslutet även om det då skulle utlösa en konstitutionell kris.

Läs mera i denna blogg-kommentar.

maria

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Du sköna nya värld: Belgien tillåter att döda sina barn.

  1. Alma-Lena skriver:

    Ingen behöver ”dödshjälp” döden klarar sig själv. Det här skulle aldrig bli aktuellt om man inte ville tjäna pengar dvs knäböja inför Mammon för att kunna sänka rikas skatter. Kortare liv för en onödig ung människa som aldrig kommer att betala tillbaka med hårt arbete är ju lika ekonomiskt genialt som ättestupan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s