Långfredag 2013 i Stockholm

Mitt på dagen deltog jag i ekumenisk korsvandring med S:ta Clara kyrka. Det var inte jättemånga deltagare, men på sikt kan detta kanske utvecklas till något större med en bred uppslutning bland Stockholms Kyrkor och samfund.Tack S:ta Clara kyrka att ni står som värd för detta. Det är ett fint initiativ med att göra något ekumeniskt på långfredagen, flera städer i Sverige har tagit upp detta.

??? ???   ???

???

Kl 15.00 Lånfredagsliturgi med korsets hyllning i Katolska domkyrkan.

???

.

På kvällen fick vi i TV2 möjlighet att i direktsändning följa korsvägsandakten från Colosseum i Rom i närvaro av påve Franciskus. En grupp från Syrien hade i år förberett bönerna. När man vandrade runt från station till station i Colosseum kom jag att tänka på TV-programet Fångarna på fortet. Fast här var det allvar och inte bara lek, och inte människan som handlar utan Gud som handlar. Tack TV2 att ni sände detta.

.

I kväll blir det påskvakan i Katolska domkyrkan kl 21.00, den vackraste och mest symbolmättade gudstjänsten på hela kyrkoåret då vi firar Jesus övergång från döden till livet.

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Långfredag 2013 i Stockholm

  1. Paul skriver:

    Du och alla Dina läsare som firar Påsk enligt den nya stilen, önskas en Glad Påsk! En del av oss firar Påsken senare i år, men – VARJE SÖNDAG är en liten Påsk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s