Ekumenisk bönevecka med humor och glädje.

En av de många gudstjänster jag inte hann gå på i Stockholm under böneveckan för kristen enhet var den ekumeniska vespern  i S:ta Eugenia katolska kyrka den 21 januari.

Irène Nordgren från Katolsk Vison-bloggen var dock där och berättar:  Kyrkoherden i S:ta Eugenia p Klaus Dietz SJ tackade prästen och  forskningschefen vid svenska kyrkan Ann-Louise Eriksson för hennes medverkan och räckte i samband med det fram en bukett blommor till henne. ”Här står brudparet” skojade kyrkoherden när han skulle överlämna blommorna.

foto: sr Madeleine Fredell OP

foto: sr Madeleine Fredell OP

Irène reflekterar:

Det är långt kvar till ”giftermål” mellan katolska och protestantiska kyrkorna tänkte jag för mig själv.   Men det är kul att de olika kyrkorna börjat dejta varann – det är alltid en bra början…

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ekumenisk bönevecka med humor och glädje.

  1. Eric skriver:

    Båda kyrkorna? Men snälla – ekumenik handlar om TRO. Inte om umgänge. Man ska inte vara otrevlig, och följer man den devisen så borde det inte uppmärsammas som ett Guds under om man är trrevlig även gentemot de man inte delar tron med.

    Varför vill du bidra till denna förvirring? Kyrkan enas i tro, inte i känslor. Det handlar faktiskt till stor del om – försanthållande, detta tydligen så förhatade ord. Vad håller Ann Louise Eriksson att vara sant av det som Herren förkunnade, och hans apostlar? Låt oss veta, innan det talas om ”äktenskap”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s