Obegripligt att Marcus Birro avråds från att gå på Livets ords Europakonferens!

I sin krönika i Expressen beskriver Marcus Birro med sin träffsäkra penna spritens och drogernas förbannelse som med full kraft slår till överallt i sommarsverige.

Det finns dock oaser, festivaler, konferenser som är av helt annorlunda slag. Ingen sprit, ingen fylla, bara glada människor, uppbyggande föredrag om Guds kärlek och sund andlighet, inget bråk, inget behov av polisinsatser.

Oas-rörelsens sommarmöte i Kungsbacka som jag nyss besökt var ett exempel på detta, ett annat exempel är Livets Ords Europakonferens i Uppsala som Marcus skildrar i sin krönika som motbild till sprit- och drogproblemen. Jag brukar besöka Europafestivalen varje år, det är verkligen att rekommendera, men vet inte om jag hinner i år. Man kan följa evenemanget på Livets Ord play.

 

Lyssna till Berit Simonson som Marcus nämner i sin krönika. En verkligt bra förkunnare med värme och humor.

Detta inlägg publicerades i Church. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Obegripligt att Marcus Birro avråds från att gå på Livets ords Europakonferens!

 1. Åke Göransson skriver:

  Obegripligt att Birro inte förstått det själv! Åke Göransson

 2. Johan Lindahl skriver:

  Samma visa då över en miljon unga katoliker samlades i Spanien. Ingen fylla, inga droger, inga slagsmål, inga våldtäkter. Och ingen rapportering i medierna. Annat var det med rapporteringen från Hultsfred, som samtidigt huserade ”festival”, fast mer i en Dionysisk anda, vilken innehöll det lite av varje av dessa beståndsdelar.

 3. bema skriver:

  Tydligen blev det stor oro i sociala media angående Birros sista krönika i Expressen om Livets ord. I Uppsala är Livets ords Europakonferens ett okontroversiellt arrangemang som drar in stora pengar till staden. Ett omfattande socialt arbete bland både hemlösa, äldre, barn och unga har också bidragit till en positiv bild av Livets Ord bland Uppsalaborna.

  I en ledare med rubriken Kulturens reptilhjärnor kommenterar Världen idag uppmärksamheten:
  http://www.varldenidag.se/ledare/2012/07/27/Kulturens-reptilhjarnor/

  ”Men hos den så kallade kultureliten är Livets Ord suspekt. Om någon råkar tala gott om Livets Ord går regissörer, kulturredaktörer och förståsig- påare i taket. Ännu värre blir det om någon gör samma sak med vett och vilja. Och det var väl det som Marcus Birro gjorde. Då är Sveriges samlade uppsättning av kulturella reptilhjärnor inte sena att reagera. På kort tid fylls de sociala medierna med nedsättande epitet, raljerande kommentarer och regelrätta oförskämdheter.

  …Vad byggde då krönikan på? Jo, Marcus Birro hade varit på plats på både Europakonferensen och på andra festivaler. Han hade förstahandsinformation och ville jämföra. Han beskrev andra festivaler och det som brukar känneteckna dem – fylla, slagsmål och polisingripanden… Sedan konstaterar han att miljön var en annan när han kom till denna kristna festival i Uppsala. Där är intrycket ett annat..

  Denna jämförelse är alltså något av det mest kontroversiella en del kulturpersonligheter kan möta i tillvaron. Vän av ordning frågar sig förstås – varför? Är det mycket fylla, slagsmål, droger och elände på de profana festivalerna? Svar ja. Är det likadant på Europakonferensen och andra kristna konferenser? Svar nej. Inget faktafel alltså. Mer åsiktsfel, om man frågar kultureliten…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s