Futurist och lärare i ”Concscious Evolution” inledningstalar på LCWR´s årsmöte.

Nu pågår LCWR´s årsmöte i S:t Louis. Det ådrar sig stort journalistiskt intresse, och den stora frågan är givetvis hur man skall ställa sig till Troskongregationens läromässiga utvärdering av organisationen. Att söka sig fram på egna framtidsvägar verkar vara en större prioritet än att hantera detta. Journalisten Ann Carey som rapporterar från mötet hade känslan att frågan var som ”elefanten i rummet som alla vet om men ingen talar om”.

Ordföranden Pat Farrell har låga förhoppningar om ett definitivt avgörande. Hon sade vid öppningsmötet:

“The goal is not to come away from this assembly with a well-developed plan, or not even perhaps with a decision. Our only hope is that as we touch in to the collective wisdom that is here that we can at least discern whatever is the next best step. Maybe we will discover several next best steps, but at least we will try and find together one next step we can take.” Läs mera på NCR online.

Som inledningstalare hade man valt ”futuristen” Barbara Marx Hubbard, som har en hemsida med rubriken ”Foundation for Concscious Evolution”, där man får veta att hon ger kurser i Concsious evolution training.  Det talas om ”the sacred story of Creation”, utvecklandet av en ”universell intelligens”, och ”the wheel of Co-creation och ”entering the Mystery together”. Hubbard tror att vi är inne i en kritisk fas för mänskligheten, att det står och väger och kan tippa över antingen åt sammanbrott eller evolutionärt genombrott. Hon ansåg att LCWR-folket är just sådana som kan leda mänskligheten mot detta genombrott.

Jag höjer på ögonbrynen. Vad säger det om LCWR att man väljer Barbara MarxHubbard som inledningstalare? Detta låter för mig väldigt mycket New Age-präglat istället för fokusering på Jesus Kristus och gemenskapen men kyrkan som man skulle förvänta sig av en officiell katolsk organisation. Jag fortsätter att följa detta.

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan, Vatikanen och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Futurist och lärare i ”Concscious Evolution” inledningstalar på LCWR´s årsmöte.

 1. Anneli Magnusson skriver:

  Bengt,
  Jag har precis läst Joshua J. McElwees rapport från mötet på NCR
  http://ncronline.org/news/women-religious/keynote-lcwr-seed-bed-21st-century
  och får ett helt annat intryck än du.
  Du skriver att de borde ha valt en talare mer fokuserad på Jesus Kristus, vilket är ett vanskligt påstående eftersom du ger dig själv tolkningsföreträde av vad det innebär.
  Så vitt jag kan utläsa av vad McElwees skriver så finns det inget direkt att anmärka på, han refererar en del av det Barbara Marx Hubbard sade bl.a.:
  How will we use our technology and power for good
  What story do we have to tell in order to imagine an ability to use our power that way? and,
  ”What kind of person do we have to be to handle all this power?”

  The answer to the third question, Hubbard said, ”is the person inspired by the Christ. It is the person incarnating that aspect of Christ that is creative.”

  If we use our capacities with Christ-like love, she continued, ”We shall all be changed.” If we use them ”with limited self-consciousness, we shall destroy.”

  Men vi får följa systrarna i deras oerhört svåra utmaning och be för dem. Jag delar inte din uppfattning att det är fel på LCWR:s ledning men däremot på Troskongregationens. Utmaningen blir att hitta en väg där den sistnämnda kan komma ur det här utan att tappa ansiktet mer än som redan skett.
  Anneli

 2. Hallvard skriver:

  Når man skriver: ”“The goal is not to come away from this assembly with a well-developed plan, or not even perhaps with a decision” – viser det at man er ille ute å kjöre. LCWR har så dårlig rykte i Vaticanet som det overhode kan bli. Vi forstår godt pavens indignasjon, at at det nå reageres i Roma.

 3. Johan Lindahl skriver:

  Det räcker att gå in på fru Hubbards egen blogg (http://www.barbaramarxhubbard.com/site/blog/) i två sekunder för att inse att hon är en new age figur i stil med Deepak Chopra och liknande charlataner.

  Jag hittar fort en video man kan få köpa, kallad, ”On being a feminin cocreator”, där fru Hubbard förklarar hur ”den evolutionära kvinnan” skall ”guida mänskligheten mot en värld som fungerar för alla”. Vidare anser hon sig själv vara en av världens ”top transformational leaders” och medverkar i något som kallas för “Conception Day 2012”, vilket är:

  “a nine-month campaign that builds towards a planetary Birth Day, in which we’re envisioning 100 million converging worldwide to celebrate and activate the birth of a new era on December 22, 2012.”

  Känns det inte allt för väl igen från allsköns sekterism och ”progressiva” ideologier? Det är inte Guds nåd, utan människan, med fru Hubbard i spetsen, som skall förmås att förändra sig själv – som art! – inte genom den individuella omvändelsen. Nej, här skall en ny mänsklighet växa fram genom ett kollektivt ”uppvaknande av medvetandet”.

  Och det är naturligtvis inte gratis! Först måste vi köpa hennes fantastiska böcker och CDs, betala inträde till hennes seminarier och donera pengar till ”rörelsen”.

  Att LCWR befattar sig med sådant här tyder på att de har extremt dåligt omdöme.

 4. Eric skriver:

  “Now it is OUR turn in evolutionary history to cocreate a new society, a new humanity. Please join me for this exciting new journey together”

  ”Participate in a Historic Planetary Shift!”

  Kan en falsk profet annonseras tydligare?

  Damerna i LCWR är förvirrade och klamrar fast vid sin förvirring i tron att det handlar om förnyelse. Rötterna är avskurna sedan länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s